FAQ: Veel gestelde vragen

Corona Proof

Het interieur van onze campers worden na terugkomst schoongemaakt en ontsmet.
Het voordeel van een camper is dat je in bubble leeft en als je dat niet wenst hoef je geen contact met andere mensen te hebben. Met de camper op vakantie is in coronatijd eigenlijk een veilige optie.

Wat als ik betaald heb en niet kan reizen door corona maatregelen?

In dat geval geldt een afwijkende annuleringsregeling. Mochten de maatregelen het reizen met de camper onmogelijk maken, dan kun u tot een week voor vertrek annuleren en dan ontvangt de gehele reissom terug.

Is de camper voorzien van milieustickers?

In Duitsland en in Frankrijk geldt dat een camper voorzien moet zijn van milieustickers om stadscentra te mogen binnen rijden. De camper is voorzien van dergelijke stickers.

Daarnaast heeft u voor Oostenrijk en Zwitserland een tolvignet (Autobahnvignet) nodig. Deze zijn meestal te koop bij benzinestations bij de grenzen. U kunt ze vooraf ook kopen bij de ANWB.

Waarom wordt er een foto of kopie van mijn rijbewijs en paspoort gemaakt?

De verzekeraar vraagt van ons om van alle huurders een kopie (of foto) van rijbewijs en paspoort/ID-kaart te maken. Als u dat (bijvoorbeeld in verband met identiteitsfraude) onplezierig vindt, kunt u het navolgende doen:

  • maak zelf van tevoren kopieën van uw rijbewijs en paspoort/ID-kaart en neem deze voor ons mee als u de camper komt halen;
  • maak op de kopie uw Burgerservicenummer onleesbaar, ook in de cijferreeks onderaan;
  • schrijf op de kopie dat het een kopie is;
  • schrijf op de kopie dat u deze afgeeft in verband met de huur van een camper;
  • schrijf op de kopie de datum waarop u de kopie afgeeft.

Welke landen mag ik bezoeken met de huurcamper?

Als u onze camper gaat huren, kunt u daarmee alle landen bezoeken die op de groene verzekeringskaart staan vermeld.
In de praktijk zijn dit alle landen van Europa.

Wat is het brandstofverbruik van een camper?

Zeker bij een lange reis is het van belang om het verbruik van de camper te weten.

Onze campers verbruiken tussen de 1 op 11 km  en  1 op 7 km. Wat een verschil zult u denken. Dit heeft alles te maken met het rijgedrag …

Op de snelweg haalt de camper wel 135 km/u. Lekker snel, maar dan is het ook een zuiplap. Hoe harder je rijdt, hoe hoger het verbruik. Bij een snelheid van 90 tot 100 is hij redelijk zuinig: 1 op 10/11. Wij rijden over het algemeen 100 km/u, relaxed en goedkoper.

Hogere toeren betekent ook een hoger verbruik. Wilt u zuinig zijn, dan rustig het gaspedaal indrukken en hogere toeren vermijden.

Ook gewicht is van belang. Het legen voor een lange rit van de vuilwatertank en een niet tot de nok toe gevulde watertank scheelt gauw 100 tot 150 kg, en dus ook brandstof. Daarom krijgt u de camper mee met een kleinere hoeveelheid (ongeveer 1/3) schoon water; meestal begint de vakantie met een lange rit.

In verband met corona doen wij de watertank 3/4 vol zodat u minder snel water hoeft te tanken en contacten kunt vermijden.

Hoe zit het met verzekeringen?

De camper is all-risk verzekerd, inclusief pechhulp.
Wel geldt een eigen risico per gebeurtenis.
Hoe dit precies zit, kunt u lezen bij info & voorwaarden.

Annuleringsverzekering

Voor het geval u de reis zou moeten annuleren tussen het moment van boeken en het moment van vertrek of tijdens de reis, is een annuleringsverzekering zeer aan te raden.

Reisverzekering

Hebt u nodig voor uw eigen spullen en voor eventuele medische hulp in het buitenland.
Dit valt uiteraard niet onder de dekking van onze camper.

Stroomverbruik in de camper: wat kan er?

De campers hebben naast de motoraccu een huishoudaccu.

De huishoudaccu wordt geladen tijdens het rijden, door de camper aan te sluiten op het elektriciteitsnet en deels d.m.v. het zonnepaneel op het dak (voor Adriaan en Roland).

De praktijk leert dat je wel 3 dagen voort kunt zonder “wal” stroom en zonder te rijden.

Op de meters bij het controlepaneel kunt u altijd de lading van de accu controleren.

Als u op een camperplaats of een camping staat, dan kunt u de camper met het 220 V netwerk koppelen met de aanwezige snoeren en verlenghaspels. Dan kunt u ook het koffiezetapparaat en/of waterkoker  gebruiken.

Kan ik de camper ook komen bekijken?

U kunt altijd een afspraak maken om de camper te bekijken (voor zover hij niet verhuurd is). Hij staat bij ons (of bij de buurman) gestald  en we halen hem graag tevoorschijn om hem aan u te laten zien.

Bel ons even op 0573 459683 of 06 46327294, dan maken we direct een afspraak.

Wat te doen bij pech onderweg?

Wij doen er alles aan om onze camper tip top in orde te hebben (onderhoudsbeurten, camperkeuringen) en we proberen pech zoveel mogelijk te voorkomen, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren.

Via de verzekeringsmaatschappij is geregeld dat er hulp bij pech komt.
U krijgt een noodnummer mee (het staat ook op de groene verzekeringskaart) en een instructie op papier “wat te doen bij pech”.
Als u dit nummer belt (in binnen- of buitenland) zullen zij ervoor zorgen dat een lokale pechhulp instantie (‘de buitenlandse wegenwacht’) zo snel mogelijk ter plaatse komt om te helpen. Wij worden ook graag te allen tijde op de hoogte gehouden van problemen en bieden oplossingen waar mogelijk.

De verzekering dekt ook vervangend vervoer mocht de camper niet snel genoeg te repareren zijn.

Maar laten we vooral hopen dat het niet nodig is….