Info & voorwaarden

Verhuurinformatie en voorwaarden

Hoe werkt het in kort

  1. U vult het boekingsformulier in
  2. Binnen een paar dagen sturen wij u de reservering per mail
  3. U betaalt de aanbetaling
  4. Vijf weken voor vertrek voldoet u het restant
  5. Kort voor vertrek staat de waarborgsom op onze rekening
  6. U komt de camper ophalen en krijgt koffie en een uitgebreide uitleg
  7. U gaat fijn op pad voor een zorgeloze en onvergetelijke vakantie!

Boeking en betaling
U kunt de camper reserveren via het boekingsformulier op onze site; u ontvangt dan van ons een voorlopige reservering met opgave van de kosten.
Na ontvangst van uw aanbetaling (25% van de huurprijs) is de boeking definitief.
Vijf weken voor aanvang van de reis dient u het restant van de huursom te betalen.
De waarborgsom (zie hieronder) mag u later betalen, maar moet wel voor uw vertrek op onze rekening staan.
Wanneer u de camper komt ophalen, ligt uw huurovereenkomst klaar voor ondertekening.

Camper bezichtigen
Natuurlijk is het mogelijk de camper te komen bekijken voordat u de beslissing neemt om hem te gaan huren. Daarvoor kunt u het eenvoudigst per telefoon een afspraak maken. Als er voordat u langs bent geweest, een ander boekingsverzoek binnenkomt voor dezelfde periode, bellen wij u voor overleg.

Een dagje voorpret!

Op 13 en 14 maart 2021 organiseren wij een camperdag voor huurders(als de coronamaatregelen het toestaan). Onder het genot van een kopje koffie, zelfgebakken lekkers en een lunch kunnen de huurders die voor 2021 hebben geboekt, kennis komen maken met hun camper. We maken jullie wegwijs met alle aspecten van de camper en iedereen gaat een proefrit maken. De gelegenheid voor beginnende camperaars om vragen te stellen en antwoorden te horen, ook van andere huurders.

Ophalen
De camper staat op de afgesproken dag vanaf 15.00 uur voor u klaar. Soms komt de camper de dag tevoren binnen en zou u deze eerder kunnen ophalen. We overleggen altijd telefonisch met u over het ophaaltijdstip.

Voor uw vertrek krijgt u een uitgebreide instructie waarbij wij u laten zien hoe alles werkt; daar moet u ongeveer twee uur voor uittrekken . Er is een handleiding in de camper, waar alles nog eens op papier staat.

Ook leggen we eventuele gebreken en schades en de kilometerstand vast op het ‘Uitgifteformulier’.

U krijgt de camper mee met een volle brandstoftank, één volle gasfles, een voor 1/3 gevulde schoonwatertank, een lege vuilwatertank en een schone toiletcassette.

Indien gewenst, kunt u uw auto tijdens uw reis hier achterlaten op ons afgesloten terrein. Geef dit tijdig aan.

Terugbrengen
Op de dag van terugkeer dient de camper uiterlijk om 10.00 uur terug te zijn. We horen graag wanneer u de camper komt brengen in verband met het klaarmaken voor de volgende huurder.

U levert de camper in met volle brandstoftank, een volle gasfles (LPG met buitenaansluiting te vullen bij een bezinestation) en lege schoonwater- en vuilwatertanks en leeg en schoon toilet.

Wij lopen samen nogmaals het uitgifteformulier na en stellen de staat van de camper bij terugkomst vast.

Schoonmaken
Voor het schoonmaken van de buitenkant van de camper brengen wij u € 50 in rekening. U mag het ook zelf bij een camperwasplaats laten doen (dan kost het ong. € 30,-)
Wanneer u de camper mee naar huis neemt om die uit te laden, dan mag u het interieur zelf schoonmaken, maar dit mag u ook aan ons overlaten tegen vergoeding van € 35. Wanneer de camper bij ons wordt overgeladen van en naar uw auto, dan worden de binnenschoonmaak kosten sowieso in rekening gebracht (met al je spullen erin kan de camper niet goed genoeg schoongemaakt worden).

 

Aantal kilometers
Op de prijslijst en in uw bevestiging staan de aantallen vrije kilometers per periode vermeld. Als u meer heeft gereden, worden de meer kilometers ( € 0,20 per kilometer) bij uw terugkeer afgerekend door verrekening met de waarborgsom.
In geval van onbeperkte kilometers maken we afspraken over uw bestemming.

Waarborgsom
Wij vragen een waarborgsom van € 1000. Deze som dekt deels het eigen risico van de verzekering bij schade of vermissing af en eventuele kosten voor meer gereden kilometers, aftanken en schoonmaakkosten.
Wij adviseren om het eigen risico via Allianz te verzekeren voor ca. € 8 per dag.  Dan kunt u onbekommerd op weg! Details kunt u vinden bij: https://www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/SearchSite?cmsTemplateId=1789&cmsDocumentId=1780
Let wel: ook als u deze verzekering sluit, dient u de waarborgsom aan ons te betalen; de verzekering betaalt het eventuele eigen risico rechtstreeks aan u uit.
Als bij terugkomst alles in orde is, dan krijgt u de waarborgsom zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 14 dagen, terug op uw bankrekening. In geval van schade kan dit soms langer duren.

Festivals en Wintersport
Bezoek aan festivals is niet toegestaan tenzij dit nadrukkelijk met ons is overlegd.
Bezoek aan wintersportgebieden is in de winter niet toegestaan in verband met verhoogd risico op schade.

Bestuurders
Bestuurders moeten:
– minstens 27 jaar oud zijn
– minstens 3 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Huisdieren en roken
Helaas mag de hond niet mee met de camper.
Roken: alleen buiten!

Verzekering
De camper is WA en Uitgebreid Casco (all-risk) verzekerd.
Pechhulp in Nederland en in het buitenland, eventuele repatriëring van de camper en vervangend vervoer als de camper niet in twee dagen kan worden gerepareerd, vallen ook onder de verzekering. Er is ook een inzittendenverzekering.
Het eigen risico is € 1.000 per schadegeval (zie ook Waarborgsom).
Een reis- en annuleringsverzekering dient u eventueel zelf af te sluiten.

Identificatie
Voor de verzekering moeten wij de identiteit van de bestuurder(s) deugdelijk controleren. Neemt u bij het ophalen van de camper uw rijbewijs en paspoort/ID-kaart mee? Wij maken daar dan een foto of een kopie van voor de verzekering.

Annulering
Annulering dient schriftelijk of per e-mail met ontvangstbevestiging te gebeuren.
Bij annulering blijft de aanbetaling verschuldigd.
Bij annulering binnen vijf weken voor de aanvang van de huurperiode blijft de gehele huurprijs verschuldigd. De eventueel betaalde waarborgsom wordt in dat geval teruggestort.
Indien het reizen onmogelijk gemaakt wordt door coronamaatregelen, dan kan de reis geannuleerd worden (tot een week voor vertrek) en zal de volledige huursom gerestitueerd worden.

Gebruik en onderhoud
U dient zorgvuldig met de camper om te gaan. U mag deze alleen gebruiken voor vakantie, en voor geen ander doel. U dient te zorgen voor een juiste bandenspanning (die controleren we voor vertrek sowieso) en bij waarschuwingslichten op het dashboard dient u de aanwijzingen uit het instructieboekje op te volgen.

Pech onderweg
De camper is uitstekend onderhouden, hij krijgt geregeld zijn beurten en de campercheck. Wij hebben er alles aan gedaan om uw vakantie zorgeloos te laten verlopen. In de camper vindt u het formulier Pech onderweg, waar u kunt lezen wat te doen als u onderweg pech of schade heeft. Ondervindt u problemen tijdens uw vakantie, neem dan contact met ons op. Kunt u niet meer verder rijden, bel dan het alarmnummer; zij staan klaar om u te helpen (ook in het buitenland).
Bij mankementen worden wij graag zo snel mogelijk op de hoogte gesteld zodat wij eventueel een reparatie direct bij thuiskomst kunnen laten uitvoeren. Dit kan per WhatsApp, mail, sms of telefoon.

Camper in reparatie
Als de camper voorafgaand aan uw huurperiode schade heeft opgelopen, kan het zijn dat deze voor uw reis niet tijdig beschikbaar is. In dat geval zullen wij ons uiterste best doen om voor u een andere gelijkwaardige camper te huren, zodat uw vakantie toch door kan gaan. Zouden wij daarin niet slagen, dan kunnen wij de overeenkomst ontbinden zonder schadevergoeding; uiteraard krijgt u dan alles terug wat u heeft betaald.